Monday, December 04, 2006

Pracoval
přesčas a jel domů, to je naprosto jasné. Manželství zcela normální, zájmy. auto a chata, trestán nebyl, slušné příjmy, ani víc, ani míň. Ti, co znají jeho zvyky, říkají, že jel pravděpodobně podzemní dráhou z Östermalmského náměstí na Ústřední stanici a tam přestoupil na autobus. V tom případě do něho nastoupil před Ahlenovým obchodním domem. Jeho šéf říká, že byl dobrý odborník a uměl dobře organizovat práci. Zaměstnanci v dílně říkají, že..."
"Že podřízené honil a nadřízeným lezl do zadku. Mluvil jsem s nimi. Další."
"Alfons Schwerin, věk třiačtyřicet, narozen v Minneapolisu v USA, rodiče Američané švédského původu. Přišel do Švédska těsně po válce a už tady zůstal. Měl malou importní firmu, dovážel karpatský smrk na ozvučné desky, ale před deseti lety přišel na buben. Pil. Dvakrát byl v blázinci a tři měsíce seděl za řízení vozidla v podnapilém stavu. To bylo před třemi lety. Když přišel o podnik, stal se dělníkem. Naposled pracoval u silniční správy.
Ten večer byl v restauraci Pilen na Pivovarské ulici a jel domů.
Nevypil toho moc, asi neměl peníze. Bydlel dost nuzně:
Pravděpodobně šel z restaurace na stanici autobusu na ulici Vasů.
Byl svobodný a ve Švédsku neměl žádné příbuzné, ve své pracovní partě byl oblíben. Byl prý veselé a společenské povahy, a když se opil, nedělal vylomeniny. Žádné nepřátele neměl."